Draadstaalmatten

Draadstaalmatten, wapeningsnetten of bouwstaalmatten zijn roosters van staaldraad die vooral als wapening of versterking van beton worden gebruikt. Dit zorgt voor een verhoogde beton stijfheid, waardoor scheuren worden voorkomen. Deze draadstaalnetten zijn uitstekend geschikt voor vloeren van gewapend beton.

Filter

Deze matten worden niet alleen gebruikt om betonnen vloeren te verstevigen, maar ook om vloerverwarming aan te leggen en zelfs als tuinafsluiting. Het is dus belangrijk om de juiste draadstaalmatten te vinden.

Draadstaalmatten meerdere soorten en maten

Als je draadstalen- of wapeningsnetten nodig heeft voor een nieuwbouw- of renovatieproject, heb je de keuze uit diverse soorten en maten netten. Er zijn draadstaalnetten beschikbaar met een doorsneden van zes of acht millimeter. 

Voor de meeste bouwprojecten zijn draadstaalnetten van zes millimeter voldoende. Bij een grotere drukbelasting kies je beter matten met een doorsnede van acht millimeter. Draadstaalnetten zijn er in de afmetingen van 3000 × 2000 millimeter met maaswijdtes van 150 × 150 millimeter.

Draadstaalmatten voor vloerverwarming

Het plaatsen van de verwarmingsbuizen op draadstaalmatten of krimpnetten wordt toegepast als een dekvloer ontbreekt. De lage bouwhoogte maakt dat deze manier uitstekend geschikt is voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. Draadstaalnetten worden makkelijk gelegd en kunnen ook bij grote oppervlakken worden gebruikt. 

De matten kunnen gemakkelijk op de gewenste maat worden geknipt. Zorg altijd voor de juiste afstand tussen leidingen. Die bedraagt bij voorkeur tien centimeter. De verwarmingsbuizen kun je eenvoudig bevestigen aan de netten. Die zijn geschikt voor het verwarmen van buizen van elke diameter. Draadstaalmatten kunnen gebruikt worden op dezelfde manier als tackerplaten

Verzonken en gegalvaniseerde draadstaalmatten

Naast verzinkte draadmatten voor beton, worden ze ook meer en meer gebruikt als decoratie in onze tuinen. Planten en struiken groeien makkelijk door en langs de mazen van deze netten. Als je deze verzinkte draadmatten als tuinafsluiting gebruikt, kies je best voor planten die ook in de winter groen blijven. 

Dat garandeert je de hoogste privacy. Gegalvaniseerde draadmatten zijn een uitstekend alternatief. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar hebben tegelijk een lange levensduur.

Kies voor gecertificeerde draadstaalmatten

Bespaar niet op de kwaliteit van draadstaalnetten. Daarmee kom je later bedrogen uit. Gecertificeerde netten met bijvoorbeeld het KOMO label garanderen je matten met de hoogste kwaliteit. Ze werden uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen. Zo kun je rekenen op een veilige constructie met een opvallend lange levensduur.

Draadstaalmatten als tuinafsluiting

Je ziet deze staalmatten nu ook meer en meer in onze tuinen, als duurzame tuinafsluiting. Dubbelstaafmatten worden het meest gebruikt als tuinafsluiting. Ze zorgen namelijk voor een stabiele en veilige afsluiting.  Je kunt zo een tuinafsluiting met staalmatten ook gebruiken als klimhulp voor klimplanten voor een natuurlijke tuinafsluiting. 

Dubbele matten bieden met hun open structuur nog altijd genoeg lichtinval. Ze zijn tegelijk ook sterk inbraakwerend. Door hun strakke vormgeving passen deze matten uitstekend bij strakke tuinen. Een dubbelstaafmat is voorzien van dubbele horizontale tralies en is daardoor nog steviger en veiliger dan de enkele uitvoering. De dubbelstaafmatten zijn in verhouding wel duurder dan enkele matten. Deze zijn samengesteld uit horizontale en verticale spijlen.