Persfittingen voor vloerverwarmingen

De persfittingen zijn gemaakt van hoogwaardig koper, messing of staal en zijn lekdicht. Ze zijn geschikt voor centrale verwarming en vloerverwarming. Bij Herzo vindt u een groot assortiment, wij hebben voor ieder type de juiste persfitting op voorraad. U kunt direct bestellen in onze webshop, of ons aanbod komen bekijken.

Filter

Wat zijn persfittingen

Persfittingen zijn een efficiënte manier om buizen en andere componenten met elkaar te verbinden. Persfittingen bieden een hoge betrouwbaarheid en vereisen geen laswerk voor de installatie. De manier waarop ze werken is door hoge druk te gebruiken om een permanente verbinding te vormen tussen de twee stukken leiding. Dit maakt persfittingen ideaal voor allerlei soorten loodgieterswerk, van grote industriële projecten tot eenvoudige reparaties aan huis en natuurlijk het installeren van een vloerverwarming. 

Voordelen van persfittingen

Het gebruik van persfittingen voor waterleidingen biedt vele voordelen ten opzichte van het traditionele lasproces. Persfittingen zorgen voor een veilige, permanente verbinding met minimale inspanning en minimaal risico in vergelijking met lassen. Het installeren van een persfitting verkort ook de installatietijd, vereist geen soldeerwerk en brengt geen potentieel gevaarlijke vonken of open vuur met zich mee zoals lassen. Bovendien kunnen persfittingen zonder extra materialen en met een perstang worden gebruikt, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn en je niet hoeft te investeren in dure gereedschappen. Als efficiënte oplossing met een hoge betrouwbaarheid, worden persfittingen tegenwoordig erg veel gebruikt voor verschillende toepassingen waar leidingen met elkaar verbonden moeten worden.

Een persfitting monteren

Als je van plan bent om een persfitting te monteren, heb je een perstang nodig. Meestal zijn perstangen voorzien van een verwisselbaar opzetstuk, waardoor de tang kunt gebruiken voor verschillende vormen en maten persfittingen. Zorg bij het bevestigen van de persfitting dat de leiding goed schoon zijn en de persfitting goed gemonteerd is. Draai de fitting goed vast om te zorgen dat de leiding volledig waterdicht is. Op deze manier kan je op een gemakkelijke manier de verbinding leggen tussen twee of meer leidingen. Ook hebben we bij Herzo een ruim aanbod aan knelfittingen.