Knelfittingen voor vloerverwarming

De knelfittingen die wij aanbieden zijn van BONFIX en staan voor absolute topkwaliteit. BONFIX heeft een superieure knelkoppeling op de markt gebracht en is vervaardigd uit hoogwaardig, eigengeproduceerd messing en bevat een soepel draaiende knelmoer. De BONFIX knelfittingen koop je eenvoudig online in onze webshop. Grote aantallen nodig? Vraag dan geheel vrijblijven een offerte aan.

Filter

Over de BONFIX Knelfitting

Met de knelfittingen van BONFIX is veiligheid verzekerd. Want de fittingen hebben allemaal het KIWA-ATA-, GASTEC QA- en KVGB-kwaliteitskeurmerk. Bovendien bevatten de knelfittingen superieure moeren, die voldoen aan GO en NO GO kaliber. Doordat wij groot kunnen inkopen profiteer je bij Herzo voor de meest scherpe prijzen. Ook kun je bij Herzo terecht voor persfittingen.

Onderdelen knelkoppeling

De knelfitting bestaat uit 3 delen: het huis (1), de knelring (2) en de wartelmoer (3). Deze wordt compleet gemonteerd geleverd om hem vervolgens op eenvoudige wijze aan te kunnen sluiten op de koperen buis.

Wat is een knelkoppeling?

Een knelkoppeling is een soort mechanische koppeling die wordt gebruikt om twee objecten aan elkaar te verbinden en te ontkoppelen zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. De koppeling bestaat uit twee delen die tegen elkaar aan knijpen om de verbinding te maken, en die uit elkaar geduwd kunnen worden om de verbinding te verbreken. Knelkoppelingen worden vaak gebruikt in industriële en technische toepassingen, zoals in pneumatische en hydraulische systemen, en in gereedschap en machines.

Hoe gebruik je een knelfitting voor een waterleiding?

Een knelfitting wordt vaak gebruikt voor het aansluiten van waterleidingen. Het is een makkelijke manier om leidingen zonder gereedschap te verbinden en ontkoppelen. Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de leiding die je gaat gebruiken geschikt is voor de specifieke knelfitting, sommige knelfittingen zijn geschikt voor kunststof leidingen, andere voor metalen leidingen.

Knelfitting of knelkoppeling monteren

Als je eenmaal zeker weet dat de leiding en knelfitting geschikt zijn voor elkaar, kun je beginnen met het verbinden van de leidingen. Eerst moet je de leiding schoonmaken, zorg ervoor dat de buitenkant van de leiding waar de knelfitting op gaat zitten vrij is van roest, zand of andere verontreinigingen.

Daarna kun je de knelfitting openmaken door de knelring van de knelfitting naar beneden te duwen totdat deze loskomt van het koppelstuk. Voeg de knelfitting nu toe op de leiding door het koppelstuk van de knelfitting over de buitenkant van de leiding te schuiven, zorg dat de leiding helemaal in de knelfitting zit.

Plaats de knelring nu over de leiding en druk de knelring weer op zijn plaats in de knelfitting, zorg ervoor dat hij op de juiste manier op de leiding zit.

Ten slotte moet je controleren of de verbinding stevig zit en of er geen lekkages zijn.

Houd er rekening mee dat een knelfitting niet is bedoeld om te worden aangesloten of verwijderd als de leiding onder druk staat, dus sluit de watertoevoer af voordat je de knelfitting aan of afkoppelt.

Voorkom lekkage bij een knelkoppeling voor water

Niks er vervelender dan lekkage. Nu zijn knelkoppelingen erg goed bestand tegen lekkage, toch gaat het wel eens mis en komt het voor dat een knelkoppeling wat lekt. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om lekkage te voorkomen bij een knelkoppeling voor water.

  • Zorg dat de leiding en de knelkoppeling geschikt zijn voor elkaar. Controleer de specificaties van de knelkoppeling en zorg ervoor dat deze geschikt is voor de materialen en druk van de leiding waarmee je deze gaat gebruiken.

  • Controleer de verbinding regelmatig. Inspecteer de knelkoppeling regelmatig om ervoor te zorgen dat er geen lekkage optreedt.

  • Sluit de watertoevoer af voordat je de knelkoppeling aan of afkoppelt.

  • Gebruik de knelkoppeling voor de maximale druk die is toegestaan, overschrijding ervan kan leiden tot lekkage.

  • Bij lange termijn gebruik van de knelkoppeling, is het aan te raden regelmatig te inspecteren, vervangen indien nodig, en zorgen voor onderhoud van de knelkoppeling.

Houd er rekening mee dat, ondanks de beste voorbereidingen, soms lekkages kunnen optreden. Bij vermoeden van een lekkage, sluit dan de watertoevoer af, vervang de knelkoppeling indien nodig en laat het inspecteren door een professional.