Slangkoppelingen

Moet je regelmatig slangen aan elkaar koppelen? Dan is het gebruik van de juiste koppeling belangrijk. Soms moet je twee of meer slangen met elkaar verbinden, en dan zijn deze koppelingen erg handig. Deze koppelingen zijn er in vele materialen, soorten en afmetingen.

Filter

Naast aluminium koppelingen is ook messing een veel gebruikt materiaal. Goede slangkoppelingen met de juiste diameter passen op alle slangen die met elkaar moeten verbonden worden. 

De juiste koppelingen kies je makkelijk online door alle interessantste aanbiedingen te vergelijken. Vergelijk de diverse soorten koppelingen en je kunt vaak op je budget nog besparen ook.

Wat zijn slangkoppelingen?

Slangkoppelingen of fittingen zijn accessoires die het verbinden van slangen met verschillende diameter vergemakkelijken. Zo kun je twee slangen met elkaar verbinden om hun bereik te vergroten. 

Slangen en slangkoppelingen bestaan in meerdere soorten en uitvoeringen. Zo zijn er zogenoemde drieweg koppelingen om het water zo snel mogelijk naar meerdere plaatsen of gebouwen tegelijk te leiden. 

Naast koppelingen voor de industrie, zijn er ook koppelingen op maat van de doe-het-zelver, zoals voor het bewateren van onze groente- en siertuin. Voor elk groot- of kleinschalig project zijn er een aangepaste koppelingen beschikbaar. Ook kun je bij Herzo terecht voor knelfittingen en vele andere koppelingen.

Grote keuze snelkoppelingen

Iedere opdracht, project of klus is verschillend. Het gamma koppelingen is dan ook verrassend groot. Belangrijke producenten en leveranciers zijn deze koppelingen zijn Baggerman, Mega-S, Geka, Talen Tools en Gardena. 

De meeste snelkoppelingen van Gardena zijn van kunststof. Ze passen perfect op Gardena’s tuinslangen. Zoek je naar slangkoppelingen van 25 millimeter of hydraulische koppelingen, voor elke job vind je de geschiktste koppeling.

Materiaal slangkoppelingen: Messing

Naast aluminium is messing een veelgebruikt materiaal voor dit soort koppelingen. Messing koppelingen zijn ideaal voor het met elkaar verbinden van siliconen slangen en ellebogen. Messing koppelingen zorgen voor extra stevigheid en een goede afdichting zodat er geen water lekt tussen twee losse slangen. 

Hydraulische koppelingen in messing zijn vooral geschikt voor allerlei professionele toepassingen. Zoek je naar de juiste koppelingen voor het verbinden van je slangen en weet je niet goed hoe ermee te beginnen? Het vergelijken van de aanbiedingen vergemakkelijkt zeker je uiteindelijke keuze.

De voordelen van messing slangkoppelingen

Messing koppelingen zorgen voor vele voordelen. Koppelingen uit messing zijn:

  • Worden vooral gebruikt in de chemische en petrochemische industrie.
  • Sterker en hebben een hoge slijtageweerstand.
  • Uitwisselbaar met alle soorten fittingen.
  • Flexibel, roestbestendig, weerstaan aan extreme temperaturen, zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.
  • Sterk vonk- en brandwerend.
  • Herbruikbaar en makkelijk monteerbaar.
  • Geschikt voor zowel lage druk lucht-, brandstof- en olie toepassingen.

Slangkoppelingen uit aluminium

Samen met messing, is aluminium een veelgebruikt materiaal voor deze koppelingen. Ze worden meer en meer gebruikt in de industrie. Aluminium is sterk en toch een lichtgewicht. Het weerstaat uitstekend aan onze sterk wisselende weersomstandigheden en vraagt weinig of geen onderhoud. 

Het heeft net als messing een hoge slijtweerstand, is brandwerend en geschikt voor alle soorten slangen. Daarnaast is aluminium een duurzaam materiaal met een nog langere levensduur dan messing.

Koppelingen kopen

Koppelingen kopen doe je makkelijk online. Op die manier kies je rustig en ongestoord van thuis uit. Je uiteindelijke keuze wordt nog vergemakkelijkt door de interessantste aanbiedingen te vergelijken. Vergelijk voor de juiste keuze en je kunt zelfs nog heel wat besparen ook.