Coba lijm voor vloerverwarmingen

Ben je op zoek naar de juiste soort lijm om je klus goed uit te voeren? Dat lijkt in elk geval makkelijker dan je denkt. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende soorten lijmen. Je uiteindelijke keuze hangt van meerdere factoren af, in de eerste plaats van de te lijmen ondergrond. Lijmen op bijvoorbeeld wandtegels vraagt een andere soort lijm dan lijmen op bijvoorbeeld hout of op roestvrij staal (RVS).

Filter

De juiste soort lijm kies je het makkelijkst online. Door de verschillende lijmsoorten te vergelijken voorkom je een vervelende miskoop. Maar er is meer. Lijmproducten vergelijken doet je vaak ook besparen. Werken met een verkeerde soort lijm zorgt op termijn vaak voor (dure) herstellingen. Door de eigenschappen van de diverse soorten lijm te vergelijken, kun je dit voorkomen.

Soorten Coba lijm

Coba heeft diverse soorten tegellijmen in voorraad. Daardoor vindt je er voor elke soort tegel een aangepaste lijm. Dat geldt zowel voor grote als voor kleine tegels. Wil je jouw badkamer of toilet betegelen met grote wandtegels? Kies dan voor de aangepaste DTA 220 pastalijmen van Coba. 

Goed betegelen doe je op een goed voorbehandelde ondergrond. Ga je een sterk zuigende ondergrond betegelen zoals stucwerk of gipsplaten? Behandel deze ondergrond dan eerst met Coba DPM 800 voorstrijkmiddelen. Wil je daarentegen nieuwe tegels op bestaande lijmen? Daar heeft Coba de DPM 810 primer, voor niet zuigende ondergronden in petto.

Waar op letten bij het lijmen van tegels?

Precies zoals bij het kiezen van de juiste soort tegellijm, moet je zeker ook bij het lijmen zelf met enkele belangrijke factoren rekening houden, en vooral met:

  • De grootte van de tegels
  • Type tegels: gaat het om ceramisch, glazen of natuursteen tegels?
  • Soort ondergrond
  • De plaats: moet je binnen of buiten betegelen?
  • Het gebruik van de juiste gereedschappen, zoals een zogenoemde lijmkam met de juiste soort ‘tanden’
  • De aangegeven droogtijd

Coba lijm voor vloer- of wandtegels?

Er is een groot verschil in het lijmen van vloer- of wandtegels. Voor beide materialen heb je een andere soort tegellijm nodig. Hou bij je uiteindelijke keuze zeker ook rekening met het formaat van de tegels. Dat heeft namelijk een belangrijke invloed op het kiezen van de juiste soort lijm.

Coba lijm levert méér dan tegellijm

Aangepaste tegellijm van Coba is de basis van elk geslaagd tegelwerk. Toch levert Coba verschillende soorten producten om van al jouw tegelwerk een absolute blikvanger te maken. Denk hierbij aan vele soorten primers en voorstrijkmiddelen. Maar even goed aan aangepaste producten en materialen voor het waterdicht maken van bijvoorbeeld je badkamer of voegen. 

Coba lijm online bestellen

Coba tegellijm kiest en bestel je dus makkelijk online. Je kiest dan ongestoord van bij je thuis, en in normale omstandigheden wordt alles netjes binnen 24 uur thuis afgeleverd. Voor jouw een definitieve keuze maakt, vergelijk je best alle soorten tegellijmen en bijhorende materialen. Vergelijk voor de beste keuze, levert perfect werk af en voorkom achteraf dure herstellingen als gevolg van het gebruik van onaangepaste lijm of materialen.

Randisolatie Coba Tegellijm

Randisolatie Coba Tegellijm is een speciaal geformuleerde lijm die uitstekende hechting biedt op een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder glas, metaal, keramiek en de meeste kunststoffen. Dit product is ook perfect voor het lijmen van ongelijke materialen, zoals aluminium op roestvrij staal. Rand isolatie tegellijm is uitstekend bestand tegen trillingen, waardoor het ideaal is voor toepassingen waar schokken en trillingen voorkomen. Bovendien is dit product bestand tegen water, olie en vet, waardoor het perfect is voor gebruik in keukens en badkamers. Randisolatie Coba tegellijm is verkrijgbaar in handige knijpflessen waarmee de lijm gemakkelijk gelijkmatig op oppervlakken kan worden aangebracht. Dit product is perfect voor zowel professionele als doe-het-zelf toepassingen.