Tackerplaten

Tackerplaten bestel je eenvoudig en snel op Herzo.nl. Wij bieden tackerplaten aan van diverse merken, in verschillende afmetingen. Je tackerplaat kun je gebruiken voor het bevestigen van leidingen en kabels of voor het aanleggen van vloerverwarming. Op Herzo.nl vind je tackerplaten van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Bestel je tackerplaten vandaag nog en ontvang ze razendsnel in huis.

Filter

Vloerisolatie met tackerplaten

Deze tackerplaten bestaan uit isolatieplaten van piepschuim. De verwarmingsbuizen worden op buizen op rasterfolie geplaatst en daarop vastgemaakt met U-vormige clips.

Deze tackerplaten zijn verkrijgbaar in meerdere diktes en isolatiewaarden, en  kunnen zelfs storende geluiden van buitenuit sterk  verminderen. Tackerplaten bieden heel wat voordelen:

  • Kunnen tegelijk je vloer isoleren en verwarmen.
  • Geschikt voor elke soort vloerbekleding ken.
  • Zijn makkelijk te plaatsen, vaak in één dag.
  • Houden hun warmte lang vast.
  • Zorgen voor een lagere energiefactuur.
  • Zijn goed geluidsisolerend en dus geschikt voor appartementen.

Wat zijn tackerplaten

Een tackerplaat is een dunne plaat van piepschuim die op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht. Tackerplaten worden veel gebruikt in de bouw en bij renovatieprojecten aan huis, waar het kan worden aangebracht op baksteen, gipsplaat, beton of zelfs hout.

Tackerplaten zijn meestal gemaakt van piepschuim en hebben kleine gaatjes die met kleine u-vormige clips kunnen worden bevestigd. De sterkte van de tackerplaat zorgt ervoor dat het oppervlak waarop het wordt bevestigd extra duurzaam is en stabiliteit heeft. Tackerplaten zijn makkelijk te installeren en houden warmte erg goed vast.

Tackerplaten voor vloerverwarming

Tackerplaten voor vloerverwarming kunnen erg nuttig zijn in bepaalde huishoudens met hardhouten of laminaatvloeren. Deze platen zorgen voor een stabiele, gelijkmatige en consistente warmteverdeling die het gemakkelijker maakt om de temperatuur tussen kamers en tussen de boven- en benedenverdieping van het huis in evenwicht te houden.

Ze helpen ook voorkomen dat uw vloeren uitdroogt en na verloop van tijd splijt door te veel warmte. Tackerplaten zijn speciaal geschikt voor bijzondere ruimtes met rondingen waar andere vloerverwarming systemen lastiger te plaatsen zijn.

Vloerverwarming monteren op tackerplaten

Bij het monteren van de randisolatie moet de ondergrond droog, vlak en vrij van hindernissen zijn. Vervolgens gebruik je randisolatie om alle randen waar de vloer aangrenst, te voorzien van isolatie. Ook palen of andere objecten moeten worden voorzien van randisolatie.

Als je gebruik maakt van randisolatie met folie, dan is het belangrijk dat de folie aan de zijde van de vloer zit. Door gebruik te maken van randisolatie kan de vloer straks uitzetten zonder dat er scheuren kunnen ontstaan.

Monteren vloerverwarmingsverdeler

Voor het monteren van de vloerverwarmingsverdeler heb je een boor, rolmaat, waterpas, hamer, pen en steeksleutel nodig. Hand de vloerverwarmingsverdeler ongeveer 30-40cm boven de vloer op en zorg dat deze goed recht hangt. Boor gaten in de muur en bevestig de vloerverwarmingsverdeler, zorg dat deze goed vast zit.

Monteren vloerverwarming op tackerplaten

Start met het neerleggen van de tackerplaten in de ruimte waar de vloerverwarming gelegd moet worden. De lijnen zijn bedoeld als indicatie hoe de platen moeten liggen. Laat de platen iets overlopen zodat de vloer volledig bedekt is. Tape vervolgens alle platen vast zodat de platen goed aan elkaar vastzitten.

Aansluiten en leggen van de buizen.

Vervolgens kun je de buizen aansluiten op de verdeler en de buizen bevestigen aan de tackerplaten met behulp van een tackertang en tackernagels. Zorg ervoor dat de buizen de vloer goed bedekken zodat de hele vloer verwarmd kan worden