Rems Professionals

Rems is een Duitse fabrikant van professioneel gereedschap voor het plaatsen van buizen. Met meer dan honderd jaar ervaring op de teller, eigen voorzieningen met een eigen harderij voor staal is is het een van de belangrijkste toeleveringsbedrijven van persgereedschappen.

Filter

Twaalf maanden garantie

Rems Professionals is zo zeker van de hoge kwaliteit van zijn producten dat het een garantie van  maar liefst twaalf maanden op hun volledig gamma. Het is zelfs voor meerdere producten zoals hun mini- persmachines mogelijk om de garantieperiode gratis te verlengen uit te met naar maar liefst vijf jaar.

Perstangen van Rems Professionals

Perstangen zijn het belangrijkste gereedschap van Rems Professionals. Ze worden gebruikt voor het monteren van crimps op stalen of koperen buizen, samengesteld uit meerdere lagen. Die worden vooral gebruikt voor water- en gasleidingen. Het juist samendrukken van de koppeling is van belangrijk om een systeem zonder lekken te garanderen.

Elektrische perstangen

Rems elektrische krimptangen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten en uitvoeringen. Zo is er altijd wel een te vinden is die bij je activiteiten past.

Vorm perstangen

Elektrische pers- of krimptangen van Rens zijn er in twee soorten, rechte en schuine krimptangen. Beide soorten werken op dezelfde manier, maar hun grootte en vorm maken ze handiger in gebruik. De kop van deze twee types draaien zelfs 360 graden rond de as van de klem.

Stroomvoorziening perstang

Hierbij heb je de keuze tussen perstangen met een snoer, geschikt voor 230 Volt en met een batterij voor 14.4 of 22 Volt. Het enige verschil tussen de batterijen is hun capaciteit of vermogen.

Automatic Circuit Control

Andere perstangen zijn uitgerust met een Automatic Circuit Control (ACC). Dit betekent dat wanneer de knop wordt ingedrukt, de crimper een volledige compressiecyclus uitvoert en vervolgens automatisch weer opent. De versie zonder ACC sluit volledig en blijft gesloten totdat de gebruiker op de reset knop drukt en de crimper weer opent.

Handperstangen

Werk je niet graag met elektrische gereedschappen? Dan kies je toch voor een ergonomische handpers. Deze perst tot 26 mm of 1″. Deze lichtgewicht met verstelbare armen zijn vooral eenvoudig in gebruik.

Persbekken

Rems biedt naast hoogwaardige perstangen, ook bijhorende persbekken. Zo biedt het een reeks goedgekeurde persbekken voor bijna elk leidingsysteem. Voor elk leidingsysteem heeft Rems een aangepast en goedgekeurd bekken. Die zijn vervaardigd van uit gehard staal met een lange levensduur. Naast deze standaard perstangen heeft Rems ook enkele speciale tangen voor het persen onder een bepaalde hoek, tangen voor kabel en draad uiteinden en voor het persen van inzetstukken voor kabels.

Standaard persbekken

Standaard rechte persbekken zijn geschikt voor het persen van allerlei perskoppelingen.

Persbekken voor persen onder een hoek

Behalve het persen van koppelingen maakt Rems ook kabels op maat. Dat kan zelfs met speciaal daarvoor ontworpen kniptangen die gemaakt van gehard staal voor een langere levensduur.

Aangepaste persbekken

Rems heeft ook aangepaste persbekken voor het knippen van het einde van de draad.

Elektrische persbekken

Het spannen van kabelschoenen en kabeleinden in elektrische installaties een veel voorkomende klus. Om ook deze opdracht tot een goed einde te brengen heeft Rems twee speciale bekken waarmee zelfs inzetstukken van andere merken kunnen geplaatst worden.

Accu’s van Rems

Rems Li-ion Plus accu’s zijn van de hoogste kwaliteit. Ze gaan minstens tien jaar en zelfs langer mee. Er zijn meerdere batterijen met verschillend vermogen. Allemaal gaan ze minstens een dag lang mee. Met een snellader zijn deze batterijen zo weer opgeladen.